Home De Avalon Pagina's Grotten in Belgie The Avalon Pages Caving in Belgium

Custom Search
 


Ecological Chemistry:


Caving & Climbing gear:

Outdoor and Innovation

Gemeente Edegem:

 
SDWorx:


Omhoog/Up

Hotnews Welkom bij Avalon! Wat doen wij? Jaaroverzichten Jaar tot Jaar Straffe verhalen Europese grotten Onze ontdekkingen Grotbescherming Techniek Software Memoires holenmens Explo's Anialarra Fotogalerijen Artikels & Docs De Avalon Flash Video Zone

FOTOGALERIJEN
Een selectie speleofoto's...


 

GA NAAR DE FOTOGALERIJEN

De fotograaf in actie...
Photo: Stoche BesBijna alle foto's werden gemaakt door mij: Paul De Bie. Heel vroeger (1984-2003) met een oude Pentax reflex camera met een 28 mm groothoek lens, en qua belichting met "M3" magnesiumlampjes en met Kodak Ektachrome 160T kunstlicht film. Sedert 2003 werk ik nog uitsluitend met een digitale camera en elektronenflitsers. Hierbij ben ik trouw aan Canon: na verschillende jaren dienst heb ik recent (2010) mijn Powershot G6 vervangen door een G11. Omwille van gewicht en omvang, verkies ik voorlopig geen gebruik te maken van digitale reflextoestellen. Ook lijkt het me zonde om een dure reflexcamera te gebruiken in een zo vijandig milieu als een grot. Water, modder, stof en schokken zijn immers dagelijkse kost.

 

Met dank aan...
Alleen kan je geen foto's maken ondergronds.  Je hebt assistenten nodig, mensen die materiaal dragen, fotomodellen, of mensen die gewoon bereid zijn om te wachten tot jij klaar bent met je gefotografeer!  Ik dien dan ook mijn dank uit te drukken aan de vele speleo's, vooral mijn clubgenoten van SC Avalon dan, die mij hiermee hielpen.

Uiteraard wens ik ook alle speleologen en clubs te bedanken, die ons in de door hen ontdekte of beheerde grotten hebben rondgeleid, voor de tijd die ze daar belangeloos instaken, en hun totale vertrouwen in ons.

 Echter, één persoon dient zeker extra in de bloemetjes te worden gezet, en dat is mijn levensgezellin Annette Van Houtte.   Een uitzonderlijk getalenteerde en gepassioneerde speleologe, die mij in alles is gevolgd wat ik ooit heb gedaan. Geen grot is haar te diep of te moeilijk, en meestal kreeg zij daarbij nog de ondankbare opdracht om te poseren op mijn foto's. Je zal haar dan ook op vele foto's terugvinden. Bedankt vrouwtje!

 

De fotogalerijen
In vele gevallen is de naam en/of locatie van de grot niet vermeld. De foto's worden hier getoond om esthetische redenen en die informatie is niet relevant. Tevens zou het wel vermelden ervan, de druk en aantal bezoeken in deze vaak uitzonderlijke grotten kunnen doen toenemen. Tot slot hebben in vele gevallen de mensen die de grot beheren, expliciet gevraagd deze informatie niet publiek te maken. 

 

Gebruik van mijn foto's
Mijn foto's zijn gebruikt als illustratiemateriaal in boeken, kalenders, websites, posters, diashows enz.  Al naargelang het geval (commercieel doel of niet) stel ik het materiaal al dan niet gratis ter beschikking.  Uiteraard zijn de foto's hier op deze websites slechts verkleinde en gecomprimeerde versies van de originelen.
Wil je foto's van mij gebruiken, vraag het mij dan! Wie foto's van mij gebruikt voor professionele of commerciële doeleinden zonder toelating, mag zich aan een klacht verwachten. Alle foto's vallen onder het copyright.

GA NAAR DE FOTOGALERIJEN

 
Contacteer/contact us:  SC Avalon vzw
Privacy beleid: Wij maken gebruik van externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze website bezoekt. Deze bedrijven gebruiken mogelijk informatie (niet uw naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer) over uw bezoek aan deze of aan andere websites om advertenties weer te geven over goederen en services waarin u wellicht geïnteresseerd bent. Als u hierover meer informatie wenst of als u wilt voorkomen dat deze bedrijven deze informatie gebruiken, klikt u op deze link: http://www.google.nl/privacy_ads.html