Home De Avalon Pagina's Grotten in Belgie The Avalon Pages Caving in Belgium

Custom Search
 


Ecological Chemistry:


Caving & Climbing gear:

Outdoor and Innovation

Gemeente Edegem:

 
SDWorx:


Omhoog/Up

Hotnews Welkom bij Avalon! Wat doen wij? Jaaroverzichten Jaar tot Jaar Straffe verhalen Europese grotten Onze ontdekkingen Grotbescherming Techniek Software Memoires holenmens Explo's Anialarra Fotogalerijen Artikels & Docs De Avalon Flash Video Zone

WAT DOEN WIJ ZOAL?
Grotten, graven, kamperen, canyoning, genieten, reizen...


IN BELGIE

Desobstructie...Zoals het een speleovereniging past doen wij aan speleologie. ELKE zondag, en dit reeds van zolang we bestaan, worden minstens één, maar meestal 2 (en soms 3) activiteiten ingericht. Meestal gaat er een groep "klassiek grotten", en een andere groep "exploreren". Deze activiteiten vinden uiteraard plaats in onze Belgische Ardennen.

Het klassiek grotten houdt in dat een bekende grot bezocht wordt, dus één die wij  niet zelf hebben ontdekt...

Het exploreren daarentegen houdt 2/3 van de leden in de ban. SC Avalon is één van de zeldzame Belgische clubs die op een systematische en consequente manier ELK beschikbaar weekend besteedt aan het prospecteren, desobstrueren, ontdekken, exploreren en topograferen van de Belgische karst. Hierbij kan de club bogen op een lange ervaring en de meeste van onze werkplaatsen renderen dan ook. Eén van onze sterke punten is dat we ons raar of zelden laten ontmoedigen en elke desobstructie; hoe lastig of onwaarschijnlijk ook, tot het bittere einde doorzetten. Waarbij we de bluts met de buil nemen en soms, na 15 weekends graven, moeten toegeven dat we onze tijd verdaan hebben...

IN HET BUITENLAND

Speleo (Systema Badalona)Van zodra de mogelijkheid zich voordoet (lange weekends en in vakantieperioden) gaan we naar het buitenland grotten. De favoriete bestemmingen zijn hierbij Frankrijk (Doubs, Vercors, Causses, Pyreneeën enz.) en Engeland (Yorkshire, Wales). Ook Spanje, Oostenrijk of Zwitserland komen soms op het programma voor. Onze activiteiten beperken zich hierbij meestal tot klassieke grottochten, met uitzondering dan van ons zomerverlof.  Doorgaans gaan we in de maand mei voor een week naar het Zuiden van Frankrijk, in november voor een week naar Engeland, en in juli-augustus voor 3 weken naar Frankrijk of Spanje. Tijdens de verlengde weekends zitten we meestal in de Doubs (F.)

De laatste jaren besteden we ons zomerverlof aan de zgn. exploratie-speleologie, en wel in het massief van Pierre-St-Martin, gelegen in de Frans-Spaanse Pyreneeën.  We kunnen er stilaan al op een mooi palmares bogen.  Zie onze pagina's hierover door hier te klikken.
Ook wordt door een aantal van onze leden geregeld deelgenomen aan Interclub-expedities met een exploratief karakter in het buitenland. Bestemmingen waren ondermeer Spanje (Picos de Europa), Oostenrijk, Zwitserland, China, Vietnam en Jamaica.

ANDERE ACTIVITEITEN

Kamperen is voor de meeste speleo's een vertrouwde bezigheid, en ook voor ons is het onze favoriete manier van verblijven. Als het enigszins kan kamperen we in de natuur of "à la Ferme". Drukke 4-sterren campings mijden we liefst. SC Avalon heeft steeds de gewoonte gehad om in gezinsverband op reis te gaan, dus een schare kleine kinderen vrolijkt het kampeerleven steeds op.
Canyoning

Ook rondbrakken (typische Avalon-uitdrukking) wordt geregeld gedaan. Hiermee bedoelen we 1 à 2-daagse trektochten, waarbij echter steeds een waakzaam oog wordt gehouden op elk "verdacht" karstverschijnsel zodat de progressie niet steeds in rechte lijn verloopt.

Nu en dan dalen we, in het buitenland dan, een canyon af. Bij het afdalen van canyons worden hoofdzakelijk speleotechnieken gebruikt: vergelijk het maar met een erg natte grot doen... zonder dak boven je hoofd.

Uiteraard laten de mooie landschappen of bezienswaardigheden in binnen-en buitenland ons niet onberoerd en hangen we ook wel eens de gewone toerist uit!
 
 

Contacteer/contact us:  SC Avalon vzw
Privacy beleid: Wij maken gebruik van externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze website bezoekt. Deze bedrijven gebruiken mogelijk informatie (niet uw naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer) over uw bezoek aan deze of aan andere websites om advertenties weer te geven over goederen en services waarin u wellicht geïnteresseerd bent. Als u hierover meer informatie wenst of als u wilt voorkomen dat deze bedrijven deze informatie gebruiken, klikt u op deze link: http://www.google.nl/privacy_ads.html