Home De Avalon Pagina's Grotten in Belgie The Avalon Pages Caving in Belgium

Custom Search
 


Ecological Chemistry:


Caving & Climbing gear:

Outdoor and Innovation

Gemeente Edegem:

 
SDWorx:


Omhoog/Up
1983
1984
1985
1986
1987
1988
1989
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002

Hotnews Welkom bij Avalon! Wat doen wij? Jaaroverzichten Jaar tot Jaar Straffe verhalen Europese grotten Onze ontdekkingen Grotbescherming Techniek Software Memoires holenmens Explo's Anialarra Fotogalerijen Artikels & Docs De Avalon Flash Video Zone

SC AVALON VAN JAAR TOT JAAR
Wat historiek... 


Door hiernaast te klikken vind je voor ieder jaar dat we bestaan, een kort overzicht van de hoogtepunten en wat historische of te gekke foto's.  Zeker doen!

In den beginne...

was er Speleoclub AVERNUS Antwerpen, opgericht +/- november 1983. Deze club groeide als kool en gauw werden vanuit Belgiëde eerste schuchtere stapjes gezet naar de Doubs (F.). Het niveau en de ambities stegen dus spectaculair maar niet bij iedereen even snel en hoog. Diverse meningsverschillen hierover en over "hoe moet een club democratisch functioneren" staken de kop op. Een breuk tussen de "anciens" (5-tal personen) en wij, "jonge wolven" (17 stuks) was onvermijdelijk en in februari 1986 besloten de "anciens" de club te verlaten.

SC AVERNUS deed lustig verder, groeide aan tot een 25-tal leden en legde de lat steeds hoger. Zo namen we in juli 1986 deel aan een interclub-expeditie die ons tot op -705m in de Gouffre Berger bracht.
Vervelend was wel dat de afgesplitste "anciens" intussen opnieuw een speleoclub hadden opgericht, luisterend naar de weinig originele naam AVERNUS VZW en aldus profiterend van onze naamsbekendheid en groeiende reputatie. Om deze voor buitenstaanders verwarrende situatie voor eens en voor altijd op te lossen, besloten we in mei 1987 tot een naamswijziging...

En toen was er... SC AVALON (mei 1987)

Geïnspireerd door een nummer van Roxy Music, dat we in de auto hoorden op reis naar de Causses
AVALON is afkomstig uit de Griekse en/of Engelse mythologie en betekent "het paradijs, de wereld der helden, de plaats waar men terug tot leven werd gewekt en onuitputtelijke energie opdoen. Volgens de Kelten een eiland; waar trouwens King Arthur na zijn laatste slag naartoe vaarde om er te sterven.

De club bloeide als nooit tevoren en kraakte in het buitenland de ene grote klassieker na de andere (Pierre-St.Martin, Gouffre Berger, Verneau, Badalona, Aphanicé Lonné Peyret...). In Belgiëkwam bij een kleine kern een onbedwingbare neiging opzetten om ook eens iets te ontdekken en vele weekends werd er gegraven en gewroet dat het een lust was. Echter resultaten bleven uit, tot op een dag in februari 1988 waarop een eerste ontdekking volgde: een 100 m lang vervolg in de Grotten van Neptune (Petigny). Vanaf dan werd ons geen rust meer gegund en volgde de ene ontdekking op de andere. Avalon groeide uit tot één van de toonaangevende clubs op het vlak van exploratie in België en totaliseerde op amper 10 jaar tijd zo'n 10000 m aan ontdekkingen. Zij die vertrouwd zijn met exploratie en desobstructie in onze Belgische karst, zullen dit cijfer naar waarde weten te schatten.

 

 
Contacteer/contact us:  SC Avalon vzw
Privacy beleid: Wij maken gebruik van externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze website bezoekt. Deze bedrijven gebruiken mogelijk informatie (niet uw naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer) over uw bezoek aan deze of aan andere websites om advertenties weer te geven over goederen en services waarin u wellicht geïnteresseerd bent. Als u hierover meer informatie wenst of als u wilt voorkomen dat deze bedrijven deze informatie gebruiken, klikt u op deze link: http://www.google.nl/privacy_ads.html