Home De Avalon Pagina's Grotten in Belgie The Avalon Pages Caving in Belgium

Custom Search
 


Ecological Chemistry:


Caving & Climbing gear:

Outdoor and Innovation

Gemeente Edegem:

 
SDWorx:


Omhoog/Up
Serdu 1
Serdu 2
Serdu 3
Serdu 4
Serdu 5
Serdu 6
Serdu 7
Serdu 8
Serdu 9
Serdu 10
Serdu 11
Serdu 12
Serdu 13
Serdu 14
Serdu 15

Hotnews Welkom bij Avalon! Wat doen wij? Jaaroverzichten Jaar tot Jaar Straffe verhalen Europese grotten Onze ontdekkingen Grotbescherming Techniek Software Memoires holenmens Explo's Anialarra Fotogalerijen Artikels & Docs De Avalon Flash Video Zone

GROTBESCHERMING


De erecode van de speleoloog... door Serdu


Terug naar "Grotbescherming Home"

Ik kijk even wat voor effect dat zou geven op mijn website!Ter gelegenheid van het "Europees jaar van het Milieu" in 1987 tekende Serdu een reeks cartoons die de "Erecode van de Speleoloog" uitbeeldden.  Zij werden toen in gepubliceerd in een waals speleotijdschrift.

Serdu was zo vriendelijk mij toelating te geven om op de Avalon-website zijn cartoons te reproduceren. Dank en hulde aan Serdu, dus!

Deze cartoons zijn nog steeds actueel, en uiteraard, zoals het Serdu past, bijzonder gevat, scherpzinnig en gewoon ... grappig!

 

Wie is Serdu?

Serge Duhayon werd geboren in 1940 in de provincie Hainaut,  met een tekenpotlood in de hand. Beroepstekenaar en illustrator, ondermeer voor diverse kranten, ook 40 jaar lang leraar tekenen, scenarist van stripverhalen.  Hij tekende in zijn loopbaan de onwaarschijnlijke hoeveelheid van 75.000 tekeningen bij elkaar; dat zijn er gemiddeld drie per dag van zijn leven!

Meer nog dan zijn onnavolgbare tekenstijl en snelheid, moeten we zijn nimmer opdrogende inspiratie bewonderen, evenals zijn humoristische kijk op de "dingen des levens".

 

 
Contacteer/contact us:  SC Avalon vzw
Privacy beleid: Wij maken gebruik van externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze website bezoekt. Deze bedrijven gebruiken mogelijk informatie (niet uw naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer) over uw bezoek aan deze of aan andere websites om advertenties weer te geven over goederen en services waarin u wellicht geïnteresseerd bent. Als u hierover meer informatie wenst of als u wilt voorkomen dat deze bedrijven deze informatie gebruiken, klikt u op deze link: http://www.google.nl/privacy_ads.html